Spies van varkenshaas met courgette

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 1 varkenshaas (ongeveer 270 gram)
  • 4 krieltjes
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • zout en peper

BEREIDING (4 spiesjes)

  1. Zet een pan water op. Snij de varkenshaas in 8 gelijk stukken, zodat je uiteindelijk 8 gelijke medaillons hebt. Bestrooi met zout en peper. Snij de krieltjes door de helft en kook ze even 5 minuten. Was de courgette en snij met behulp van bijvoorbeeld een kaasschaaf 4 plakken in de lengte. Rijg de courgette, daarna het halve krieltje en de medaillon op een spies. Herhaal dit nog een keer. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en eventueel nog wat zout en peper.
  2. Gril de spies met varkenshaas en courgette ongeveer 7 minuten om en om. Het is afhankelijk van hoe heet je gril is en hoe dik je medaillons zijn hoe lang het duurt. Varkenshaasmedaillons zijn het lekkerst als ze nog wat rosé zijn van binnen, maar hou je meer van doorbakken dan moet je ze wat langer grillen.

Per spies:
1 dungesneden reep courgette
2 varkenshaasmedallions
2 halve krieltjes

Terug naar recepten
spies varkenshaas en courgette