CALZONE MET GEHAKT, KERRIE, PAPRIKA EN TOMAAT

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 300 g gehakt
  • 2 pizzadeeg
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 rode ui, gesnipperd
  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 1 kl kerriepoeder
  • 5 g bakboter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Roerbak het gehakt in een pan met bakboter. Kruid af met peper en zout. Doe de aubergine, paprika en uien bij het gehakt. Laat dit op een zacht vuur stoven. Voeg de paprika’s, aubergine en de uien toe en laat meegaren.
  3. Voeg de stukjes tomaat en de kerriepoeder toe en laat sudderen tot de helft van het vocht verdampt is.
  4. Verdeel het gehaktmengsel over de helft van de pizzabodem en vouw de bodem zorgvuldig dicht, druk de randen van de pizzabodem goed aan. Herhaal dit.
  5. Leg bakpapier op de bakplaat en plaats de calzones hierop en plaats ze in de oven gedurende 15 minuten. Laat ze even rusten en dien op.

Eet smakelijk!

Terug naar recepten
calzone