Gegrilde varkenskotelet met een zoet slaatje

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 4 varkenskoteletten
  • 1/2 rode kool
  • 2 el suiker
  • 5 el balsamico azijn
  • handvol gele rozijnen
  • paar takjes verse tijm
  • vloeibare boter

Bereiding

  1. Snij de rode kool erg fijn (soms kan je die al gesneden kopen). Doe de rode kool in een kom en kruid met peper, zout en de suiker.
  2. Giet er vervolgens de balsamico azijn over en voeg de rozijnen toe. Meng alles goed en laat een uurtje marineren in de koelkast.
  3. Kruid de koteletten met peper, zout en wat verse tijm. Besmeer ze vervolgens met wat boter en grill circa 3 minuten per kant (maar hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur).
  4. Verdeel het slaatje over de borden en serveer erbovenop.

 

(Variatie)tip:

Hoe langer je de rode kool marineert, hoe lekkerder ze zal worden. In plaats van de suiker kan je ook Luikse siroop gebruiken.
Probeer dit recept ook eens met witte kool. En vervang de balsamicoazijn door wittewijnazijn. Voeg er eventueel nog wat komijn aan toe.

 

Eet smakelijk!

Terug naar recepten
kotelet met salade