Gemarineerde varkenskotelet met ui en nootjes

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 4 varkenskoteletten
  • 2 witte uien
  • 100 g gemengde noten
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl honig
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 el vloeibare boter

Voor de marinade

  • 2el guinessbier
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el rozemarijnblaadjes
  • 1-2 el balsamico azijn

Bereiding

  1. Meng het bier en de balsamicoazijn in een lage schaal. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Snijd de rozemarijnblaadjes fijn en schep met de knoflook door het bier-balsamicomengsel. Laat de koteletten hierin minstens een uur marineren (liefst in de koelkast).
  2. Maak de gebrande ui: halveer de uien, maar laat de schil eraan. Zet ze met de snijkant naar onder kort in de microgolf (2 minuten op halve kracht). Verhit een klontje boter in een braadpan en schroei de uien met de snijkant naar onder tot ze mooi donker zijn.
  3. Maak de gekaramelliseerde noten: verhit een droge koekenpan en bak de noten op hoog vuur, blus met balsamico, voeg een theelepeltje honing toe en kruid af met peper en zeezout.
  4. Verhit een grillpan en gril de kotelet mooi bruin. Serveer met de uien en noten en lekker vers stokbrood.

Dit gerecht is ook heerlijk op de BBQ

Eet Smakelijk!

Terug naar recepten
varkenskotelet met ui en noot