GEVULDE AUBERGINE

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

(voor 4 personen)

  • 200 g gehakt
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 bollen mozzarella, in schijfjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 takje tijm, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Halveer de aubergines in de lengte. Hol de aubergines uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Stoof de sjalot en look aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de tomaat en het vruchtvlees van de aubergine toe en laat stoven.
  4. Bak het gehakt rul in de rest van de olijfolie in een aparte pan. Kruid met peper en zout en voeg het bij de gestoofde groenten. Laat verder stoven en breng op smaak met peterselie, basilicum, tijm, peper en zout.
  5. Vul hiermee de aubergines. Leg op elke aubergine enkele schijfjes mozzarella en zet 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Terug naar recepten
gevulde aubergine