GEVULDE MEDITERRANE GROENTEN

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

(voor 4 personen)

  • 250 g gehakt
  • 175 g spinazie
  • 4 paprika’s
  • 4 vleestomaten
  • 2 courgettes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 100 g langkorrelrijst
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 el olijfolie
  • 5 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de rijst gaar in gezouten water. Laat uitlekken.
  3. Hol ondertussen de tomaten en courgettes uit. Snijd het vruchtvlees van de courgettes fijn en doe het samen met het tomatenvruchtvlees in een aparte kom.
  4. Bak de ui glazig en voeg hierbij het gehakt tot het lichtbruin en rul is.
  5. Stoof de knoflook, de spinazie en het vruchtvlees zacht in olijfolie. Haal van het vuur en voeg de basilicum, de rijst, het gehakt en het ei toe. Kruid met peper en zout en roer om.
  6. Vul de paprika’s, de tomaten en de courgettes met het mengsel. Leg de paprika’s en courgettes in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 15 minuten in de oven. Zet daarna ook de tomaten mee in de oven en bak opnieuw 15 minuten.
  7. Verwijder het aluminiumfolie en rooster de groenten nog eens 15 minuten tot de bovenkanten gekleurd zijn. Haal uit de oven en werk af met basilicum.

Eet smakelijk!

Terug naar recepten
gevulde groente