GRIEKSE PIZZA MET GEHAKT, MUNT EN FETA

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

(voor 4 personen)

  • 400 g gemengd gehakt
  • 4 vellen pizzadeeg
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 1 courgette, in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g tomatenblokjes
  • 4 el zwarte olijven, ontpit
  • 150 g feta, in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 4 takjes munt, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Stoof de knoflook in de olijfolie en voeg het gehakt toe. Kruid met peper en zout en bak rul. Meng er de munt en de helft van de oregano door.
  3. Meng de tomatenblokjes met peper, zout en de rest van de oregano.
  4. Rol de pizzadeeg met een deegrol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Zorg dat de zijkanten van het deeg wat dikker zijn.
  5. Verdeel de gekruide tomatenblokjes over de pizzabodems. Schep er het gehakt over en leg er de courgetteschijfjes en paprikareepjes op. Werk af met de olijven en blokjes fetakaas.
  6. Zet de pizza’s 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de pizza’s in spiesjes en verdeel over de borden.

Eet smakelijk!

Terug naar recepten
griekse pizza