HARTIGE HAMTAART

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 125 gr hamblokjes
  • 100 gr ricotta
  • ½ aubergine of 1 kleine
  • 6 cherrytomaatjes
  • Snuf tijm
  • 110 gr boter (koud)
  • 200 gr bloem
  • Snuf peper en zout
  • Scheutje water (koud)
  • 1 ei
  • Handje geraspte kaas
  • 1 eetlepel paneermeel

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier
  • Huishoudfolie

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bloem in een kom en voeg de koude boter in blokjes en een snuf tijm en zout toe. Mix tot een kruimelig deeg met een keukenmachine of met de hand. Voeg beetje bij beetje water toe tot het een samenhangend deeg hebt. Kneed tot een bal en wikkel in folie en leg een half uurtje in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en bak deze aan in een pan met een scheutje olie. Voeg de hamblokjes toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Bak 5 minuutjes en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Haal het deeg uit de folie en rol eventueel met een beetje bloem op de bakplaat uit tot een lap deeg.
  3. Verdeel de ricotta over het midden en bestrooi met een beetje paneermeel om het vocht op te nemen. Verdeel het aubergine-ham mengsel hierover. Halveer de tomaatjes en verdeel deze ook over het mengsel. Bestrooi met wat kaas. Vouw de randen naar binnen iets over de vulling en overlappend over elkaar. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee. Bak de galette ca 40 min in de oven. Lekker met een salade of een kopje soep.

 

Terug naar recepten
GALETTE