Ovenschotel met varkensvlees en bonen

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 500 gr. varkensstoofvlees
  • 4 worstjes
  • 200 gr. spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 selderij
  • 1 courgette
  • 400 gr. witte bonen
  • 400 gr. tomaten
  • 1 handje venkelzaadjes
  • 250 ml bouillon
  • 50 gr. broodkruim
  • wat takjes tijm
  • 1/2 bosje peterselie
  • 125 ml witte wijn
  • olijfolie
  • 30 gr. boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de selder en courgette in stukjes. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie.
  2. Schroei het vlees dicht in olie. Schep uit de pan en hou apart. Bak in dezelfde pan de worsten. Snij in stukjes en hou apart. Bak het spek samen met de ui en de venkelzaadjes.

  3. Stoof de selder en courgette aan in olie. Voeg tomaten, wijn en bouillon toe. Laat 5 minuten sudderen.

  4. Doe ook het vlees en de bonen in de pan. Verwarm tot het kookpunt. Schep alles in een ovenschaal en leg er de takjes tijm bij.

  5. Meng het broodkruim met de gesmolten boter en peterselie. Verdeel alles over de ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Neem dan de folie weg en zet nog 10 minuten in de oven.

  6. Lekker met aardappelpuree,

    Eet smakelijk!

Terug naar recepten
ovenbonenschotel