Over ons

 

Ons varkensbedrijf

Bij ‘De Knoerishoeve’ ontdekt u ons (h)eerlijk ambachtelijk streekvlees rechtstreeks van de boerderij. Ons varkensvlees komt van onze eigen fokgelten, die op ons moderne kernfokbedrijf Peters van Dijk worden gefokt. Sinds 1973 fokken wij fokvarkens van het  Nederlands Landras. Dit doen we in samenwerking met Topigs Norsvin om zo varkens te fokken van uitstekende kwaliteit er wordt geselecteerd op duurzaamheid (robuustheid), goede weerstand en natuurlijk op vlees met een goede smaak. De gezondheidsstatus staat bij ons hoog in het vaandel, we gebruiken minimaal antibiotica. Gezonde varkens zijn immers blije varkens en daar wordt de boer weer blij van!

 

Ons varkensvlees

Ons varkensvlees is authentiek en komt van onze eigen gezonde fokgelten (vrouwelijke dieren). Onze fokgelten krijgen een langere periode, een schone stal, dagelijks goede verzorging, meer ruimte en uitgebalanceerd voer om op te groeien. Dit resulteert in rijper vlees dat iets doorregen is met een beetje intramusculair vet. Vet is de smaakmaker van het vlees en geeft ons vlees een heerlijke natuurlijke smaak, wat bij de bereiding nauwelijks vocht (gewicht) verliest. Dus je houdt een lekker, heerlijk geurend, mals en sappig stukje vlees over met de smaak van vroeger!

 

Onze ambachtelijke slager

Bij ‘De Knoerishoeve’  willen we de kwalitieit en de herkenbaarheid van ons varkensvlees blijven waarborgen. Het gaat om de goede smaakbeleving die u heeft wanneer u van ons Knoergoeie vlees geniet. Daarom brengt Boer Mark  elke maandag de door ons geselecteerde fokgelten zelf  met de trailer naar een kleine slachterij bij ons in de streek. We weten dan zeker dat de varkens rustig worden vervoerd en gelost. Op het slachthuis worden ze ontvangen in de rustruimte met douche voordat ze gedood worden. Daarna gaan ze naar onze eigen ambachtelijke slager, uiteraard ook in de streek, om versneden te worden tot mooie delen vers vlees, of er worden vleeswaren van gemaakt.  Vervolgens word het vlees eventueel nog gepekeld, gerookt of gemarineerd en daarna (vacuüm) verpakt. Op vrijdagochtend gaat boer Henk het varkensvlees ophalen en daarna kunt u het vers kopen bij ‘De Knoerishoeve’.

Uiteraard is het bij ons ook mogelijk om een varken, of een deel hiervan geheel naar eigen wens uit te laten benen en kort te laten snijden.

 

Ons Maashorstboeren

Wij vinden het belangrijk om de streek te beleven en met streekprodukten te werken. Aangezien ons bedrijf zich in de Maashorst bevindt, is het logisch dat we  en daarom hebben we ons ook aangesloten bij de Maashorstboeren. Wij vinden het belangrijk dat we met de bewoners en ondernemers (boeren en burgers) in dit gebied samenwerken om zo de Maashorst te laten uitbloeien tot een uniek gebied waar je heerlijk kunt genieten en recreëren.

 

Onze partners

Toin Manders van Manders Maaltijden en buffetten