Shoarma quiche met prei

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 5 plakken deeg voor hartige taart
  • 4 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 100 ml melk
  • 500 gr shoarma
  • 200 gr prei
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 uitje
  • Boter om te bakken en in te vetten
  • 2 eetlepels paneermeel

BEREIDING

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en bak in een pan met een klein beetje boter of olie. Voeg de shoarma toe en bak rondom aan. Doe dan de champignons er bij en bak nog 2 minuten mee. Als laatste de fijngesneden prei. Laat dit mengsel uitlekken in een vergiet.

Klop de eieren, melk en creme fraiche los met de kaas. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier of vet deze goed in. Vet ook de randen van de vorm in. Bekleed deze met de vellen deeg en druk de naden goed op elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel. Doe het mengsel van shoarma en groenten hierin en verdeel gelijkmatig. Giet daarna het eiermensgel erover en bak de quiche in ongeveer 45 min mooi gaar. Check met een sateprikker of hij goed gaar is.

Eet smakelijk!

Terug naar recepten
SHOARMA QUICHE