SPEKSPIESJES

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 800 g spek, in fijne plakjes
  • 2 el donkere sojasaus
  • ½ kl mosterd
  • 4 el honing
  • 1 el olie

Voor de dipsaus

  • 100 ml room
  • 100 g yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el groentebouillon
  • 1 tl olijfolie, extra vergine
  • 1 tl balsamicoazijn
  • peper en zout

Voor de dipsaus

  • 100 ml room
  • 100 g yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el groentebouillon
  • 1 tl olijfolie, extra vergine
  • 1 tl balsamicoazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het zwoerd van het spek. Leg vier tot vijf plakjes op elkaar rijg het spekpakketje op een lange, houten spies.
  2. Vermeng de sojasaus met de mosterd, de honing en de olie. Roer goed glad. Bestrijk het spek met de marinade. Zet, afgedekt, 30 minuten in de koelkast.
  3. Klop de room lobbig met een snuifje peper en zout. Vermeng de yoghurt met de groentebouillon, de gepelde en geplette knoflook, de olijfolie en de balsamico. Spatel de room door de yoghurt.
  4. Rooster de spekspiesjes 10 minuten op de barbecue of onder de ovengrill. Keer ze geregeld om. Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde dipsaus in aparte kommetjes.

Eet smakelijk

Terug naar recepten
spek