Varkenshaasje met kruidenkaas en krieken

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 2 varkenshaasjes
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 4 el graanmosterd
  • 125 gr. kruidenkaas
  • 1 pot krieken op sap
  • 1 flesje kriekbier
  • 50 gr. ongezouten boter
  • zonnebloemolie

Bereiding

(4 personen)

  1. Snij de varkenshaasjes in de lengte open en bestrijk ze binnenin met graantjesmosterd en kruidenkaas. Omwikkel de varkenshaasjes met ontbijtspek.
  2. Leg de rolletjes in een schaal en doe er de krieken en het kriekbierbij (zorg ervoor dat het vlees onderstaat). Laat 2 uur marineren in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Haal het vlees uit de marinade en schroei het rondom dicht in zonnebloemolie. Leg het in een ovenschaal en laat het nog een kwartiertje garen in de oven.

  4. Zeef de marinade en laat ze inkoken. Doe er de krieken weer bij en laat mee verwarmen. Roer er, van het vuur af, de koude boter door.

  5. Serveer het varkenshaasje met de kriekensaus. Lekker erbij: gestoofde worteltjes en zelfgemaakte kroketjes.

Terug naar recepten
varkenshaas met kruidenkaas en krieken