VARKENSKOTELET MET GEMBERSAUS EN ZOETE AARDAPPELPUREE

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 4 varkenskoteletten
  • 1 el boter
  • 1 el vloeibare boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 el gembersiroop (potje)
  • 700 gr. bloemige aardappelen
  • 500 gr. zoete aardappel (bataat)
  • kerriepoeder
  • sesamolie
  • versgemalen peper
  • zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200-220°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal met de vloeibare boter en rooster ze 15-20 minuten. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met kerriepoeder en sesamolie. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Prak de aardappelen grof met een vork en schep door de zoete aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Smelt de boter in een pan tot ze mooi goudbruin ziet. Bak de koteletjes aan beide kanten en haal ze uit de pan. Pel het teentje knoflook en snijd het in schijfjes. Schenk het vet uit de pan en doe er de knoflook bij, laat 20 seconden bakken en doe er de gembersiroop bij. Laat kort inkoken tot een stroperige saus.
  3. Serveer de koteletjes met de puree en schenk er de gembersaus bij.

Eet smakelijk!

Terug naar recepten
varkenskotelet met gemberpuree