Varkenskotelet met maïssalsa

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 4 varkenskoteletten
  • 2 sianasappelen
  • 400 gr. rode kool
  • 250 gr. maïs (blik)
  • 200 gr. tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje bladpeterselie
  • 4 blaadjes munt
  • 8el zonnebloemolie
  • 2el rode wijnazijn
  • 2 el citroensap
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Schaaf de rodekool fijn. Pers de sinaasappels uit. Rasp de schil van 1 sinaasappel en meng samen met het sap door de rodekool. Kruid met peper en zout en laat 30 minuten marineren.
  2. Laat de maïs uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snipper de peterselie en de munt.
  3. Fruit de maïs in 2 el zonnebloemolie. Meng hem met de groene kruiden, tomatenblokjes, ui en knoflook. Roer er 2 el zonnebloemolie en 2 el citroensap door.

  4. Kruid de varkenskoteletten met peper en zout en bak of gril ze aan beide kanten goudbruin in 4 el zonnebloemolie. Serveer ze met de maïssalsa en de rodekool.

Terug naar recepten
kotelet met maissalsa