Varkenskoteletten met perzikchutney

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 4 varkenskoteletten
  • 4 el sojasaus
  • 4 el wijnazijn
  • 4 el honing
  • 20 g boter
  • verse koriander
  • zout, peper
  • 500 g perziken in siroop, uitgelekt
  • 125 g gepelde tomaten, ontpit en in blokjes
  • 60 g fijngehakte ui
  • zeste van een limoen, fijngehakt
  • het sap van 1 limoen
  • 150 g suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 10 g verse gember, fijngehakt
  • 150 ml wittewijnazijn
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  1. Meng de sojasaus, de azijn en de honing. Laat de varkenskoteletten er 2 uur in marineren.
  2.  Voeg alle ingrediënten voor de chutney, behalve de perziken, samen in een kookpan met dikke bodem. Breng ze langzaam aan de kook en laat de bereiding 30 min. koken op een zeer zacht vuurtje. Roer om de 10 min. Voeg de perziken toe en laat alles nog 15 min. koken op een zacht vuurtje. Roer regelmatig. Zet opzij.
  3. Dep de koteletten droog en bak ze 2 min. in boter. Voeg de marinade toe en laat de koteletten 5 min. karamelliseren. Draai ze regelmatig om. Serveer met de chutney en werk af met verse koriander.
Terug naar recepten
kotelet met perzikchutney