Varkenskoteletten op Normandische wijze

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

  • 4 varkensfiletkoteletten
  • 4 Jonagold appels
  • 37,5 cl droge cider
  • 3 sjalotten
  • 5 dl verse room
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 stukken boter
  • gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe een noot boter en de olie in een grote, diepe pan en bak er de varkenskoteletten goudbruin in aan beide kanten. Kruid met peper en zout en leg ze dan op een bord.
  2. Fruit de fijn gehakte sjalotten in dezelfde pan op zacht vuur. Bestrooi na 2 min. met bloem, roer 30 sec., giet er dan de cider bij en meng goed. Laat 1/3 inkoken op middelhoog vuur.
  3. Schil ondertussen de appels en snij in blokjes. Laat een noot boter smelten in een grote braadpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Roer regelmatig om.
  4. Doe de room, de mosterd en de peterselie bij de cidersaus. Leg er de koteletten in, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.
  5. Serveer warm met de appels en veldsla. Eet Smakelijk!
Terug naar recepten
varkenskotelet op normandische wijze