VIJGEN MET RICOTTA EN SPEK

Ambachtelijk vlees

Printen

Ingredienten

(voor 8 stuks)

  • 8 verse vijgen
  • Paar walnoten
  • 2 eetl honing
  • 16 lange plakjes spek
  • Handje rucola
  • 100 gr ricotta

BEREIDING

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de vijgen twee maal net niet helemaal doormidden. Klap de parten voorzichtig een beetje open en schep er een beetje ricotta in. Wikkel per vijg 2 plakjes spek er om heen en zet ze in een ovenschaal of op een bakplaat, let op want er kan wel een beetje vocht uit komen. Bestrooi de vijgen met wat stukjes walnoot en bedruppel met een beetje honing. Zet ze ongeveer 8 min in de oven totdat het spek een beetje hard begint te worden. Verdeel een beetje rucola over een paar kleine bordjes. Haal de vijgen uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen en zet ze dan voorzichtig op de rucola.

Lekker als voorgerecht, of als tapasgerechtje; eet smakelijk!

 

Terug naar recepten
vijgen