Coca-Cola BBQ Ribs
BBQ Vlees
Ingredienten
Voor 5 personen
Voor de ribben:
- 2 kg spare-ribs (ong. 400 gram pp)
- 1,5 l. Coca Cola (geen diet of zero)
- 1 grote ui in 4-en gedeeld
- 6 teentjes geplette knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel hele zwarte peperkorrels
- Zeezout en versgemalen peper naar smaak toevoegen
Voor de saus:
- 67 gram ongezouten boter
- 1 kleine gesnipperde ui
- 2 teentjes gehakte knoflook
- 1 kopje ketchup
- 1 ½ eetlepel gele mosterd
- ¼ kopje donkere bruine suiker
- 1 theelepel worcestershiresaus
- 340 gr. coca cola (geen diet of zero)
Zeezout en peper naar smaak toevoegen
Bereiding van de ribben
Neem een grote pan en doe hier 1,5 liter Coca Cola, de ui, knoflook, laurier en peperkorrels in. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen peper aan de ribben toe. Zorg dat de ribben geheel ondergedompeld zijn en voeg anders water toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Draai de ribben af en toe om en laat het zachtjes ‘trekken’ tot de botjes los komen te zitten. Dit zal ongeveer 1 uur zijn.
Bereiding van de saus
Breng de boter, ui, knoflook, ketchup, mosterd, bruine suiker, worcestersaus en Coca Cola in een zware sauspan aan de kook en zet het vuur lager. Laat de saus indikken door deze ongeveer 25 minuten, onder voortdurend roeren, zachtjes te laten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper en laat het iets afkoelen. Daarna met een blender de saus pureren. Tip: deze saus kan 5 dagen bewaard worden in de koelkast als je deze vacuüm verpakt.
Verwarm de grill of BBQ.
Belangrijk dat de grill of BBQ goed is voorverwarmd. Haal de ribben uit de pan en dep ze goed droog. Bestrijk ze royaal met de saus en leg ze op de BBQ tot ze mooi bruin gebakken zijn aan beide zijden. Dit zal ongeveer 8 minuten duren. Daarna de ribben inpakken met aluminiumfolie en even laten rusten. Serveer de ribben, eventueel met extra saus naar keuze.
Terug naar recepten