OINK balls (onze variant op Moinkballs)
BBQ Vlees
Ingredienten
– 750 gram gehakt
– 300 gram ontbijtspek
– 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 118 ml melk
– 1 ei
– 60 gram gekruid paneermeel
– 2 el fijngehakte knoflook
– 1 tl (zee)zout
– 1 tl zwarte peper
– 1 tl gedroogde oregano
– 2 tl gedroogde peterselie
– rub naar keuze
– tapasprikkers
Larry’s Originele Raspberry Balsamic Chipotle Saus
Ingrediënten:
– 1 cup frambozen jam, zonder zaadjes
– 1/4 cup balsamico azijn
– 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
– chipotles, zaadjes verwijderd en fijngehakt of cayennepeper
BEREIDING
Meng de ingrediënten goed door elkaar en draai er ballen van. Bestrooi de ballen met de rub. Wikkel een plakje ontbijtspek om en zet dit vast met een tapasprikker.
Het is aan te raden om de OINK balls in de koelkast te zetten. Steek bbq aan en laat hem op temperatuur komen. Probeer de temperatuur tussen de 107 tot 115 graden Celsius te krijgen. Laat de OINK Balls anderhalf uur garen en bestrijk ze met saus . Laat ze nog een half uur in de smoker en ze zijn klaar!
Terug naar recepten