Pig Candy
BBQ Vlees
Printen
Ingredienten
– 12 plakken bacon
– Maple syrop
– Bruine suiker
– Cayenne peper
BEREIDING
Verdeel de bacon over grillmat of plaat met gaatjes. Hierdoor zal de bacon knapperiger worden. Smeer een dun laagje maple sirop over de bacon en doe hierover suiker en cayenne peper.Maak de bbq klaar voor indirect gebruik rond de 180 graden Celsius.Leg indirect op de bbq en laat het 20 min liggen.
Draai daarna de bacon om en smeer weer in met maple syrop, suiker en cayenne en laat het weer 20 min liggen.
Draai daarna de bacon om en smeer weer in met maple syrop, suiker en cayenne en laat het weer 20 min liggen.
Qua smaak kan er gekozen worden om meer siroop/suiker toe te voegen om het zoeter te maken. Om het pittiger te maken kan er meer cayenne peper bij.
Houd het bacon in de gaten om te kijken of het al klaar is. 20 min is een richtlijn.
Eet smakelijk!
Terug naar recepten